referencer | mini cv | anmeldelser/udtalelser | downloads

 

C

Det kræver hår mellem brysterne at fortolke Gasolin!

Hvordan mon det havde lydt, hvis Kim Larsen og de andre Gasser havde været kvinder?
Giver det en særlig lyd, når kvinder spiller rock?

Tjek det ud…..

C

‘Gasoline er et band med usædvanlig høj energi og enorm spilleglæde som smitter af helt ned på bagerste række…. De skaber en kæmpe fest hver gang.’
– Morten Mathiesen, kulturhus leder, Kulturhuset Galaksen

Gasolin’ Danmarks største rockband hyldede gennem 70’erne livet og kvinderne.
Nu hylder kvinderne Gasolin…
I vil blive overraskede over, hvor høj oktan de brænder af. Så spænd rock-hjelmen for der bliver virkelig trykket til den – de leverer den fede fest.

For ti år siden fandt de fem erfarne kvindelige musikere sammen omkring en enkel idé:
At sætte kvindekraft til Danmarks største drengerøvsorkester, Gasolin’.
Et orkester, hvis sange havde fulgt dem gennem barndom og ung­dom. Alle fem delte de en kærlighed til Gasolin’ og den livskraft, der strømmer ud af sangene. Et brændstof, de kunne kende hos sig selv. Alligevel har de aldrig set sig som et kopi-band, de har ingen intentioner om at imitere.
Gasoline gør numrene til deres egne med respekt for de originale versioner.

“Jeg blev kvinde med Gasolin´ “ udtaler Line Münster-Swendsen forsanger og idékvinden bag Gasoline
”Det er helt bevidst, at vi kun er kvinder i bandet. Det sætter os fri til at være dem, vi er. Jeg kan ikke være Kim Larsen, og Birgitte Bjørn kan ikke være Franz Beckerlee,”siger Line Münster-Swendsen, der optræder i både balkjole, strutskørt og kedeldragt, når bandet drager rundt på landevejene. ”Der er tit fordomme om kvinder, der spiller rock. Det vil vi gerne udfordre. Når vi spiller, er vi feminine, og samtidig lukker vi op for vores indre drengerøv. Det er, som om vi tænder noget i folk, når vi åbner op for den ur-kraft”, fortæller hun.

“Hvis Gasolin’ havde været et kvindeband, så ville jeg ha´været groupie som teenager…nu har jeg måttet vente til jeg er blevet 50..”-
– Kurt Baagø, Musik journalist DR-P4

“Det eneste negative jeg kan nævne omkring jer 5, er min evindelige indre kamp om hvem af jer jeg skal forsøge score.
–Frank Megabody

Pressmeddelse PDF her

Gasolinerne er:

Line Münster-Swendsen: Vokal
Lisbeth Rysgaard: Guitar & kor
Birgitte Bjørn: Lead guitar & kor
Annette Bork: Bas & kor
Ditte Brodde: Trommer

Line Münster-Swendsen, vokal.
Line har været sangerinde og skuespiller siden 1993. Line var sangerinde i Candidate, i band under eget navn Line og orkesteret The Bacharachs, der fortolker gamle Burt Bacharach klassikere og i flere coverbands. Hun har en meget alsidig karriere, der blandt andet strækker sig fra sangerinde og skuespiller i musicalerne Atlantis og Miss Saigon på Østre gasværk Teater over skuespiller i diverse tv-satire programmer til en fortid som Tv-vært på programmet Villa Medusa.

Lisbeth Rysgaard, kor og rytmeguitar.
Lisbeth er sanger/ sangskriver og guitarist. Hun er en del af projekterne Stereolove og Falden Rysgaard. Lisbeth har i mange år turneret med Falden Rysgaard. Udgivelser tæller “4th of july”, ”Short Stories” og roadalbummet “Kaleidoscope” indspillet på tur i NZ. Stereoloves debutalbum “Satellite Songs”, har julehittet “Christmas Song” som en del af tracklisten. Lisbeth finder du også indenfor reklamemusikken, hvor hun bl.a. er stemmen fra Coca-cola reklamen “for os allesammen” og så er hun “Lizzie Bi” på Magnus & Myggen udgivelsen “Poppe Popcorn” og “Silke” på Appén: Silke “Syng, leg og lær”.

Birgitte Bjørn, leadguitar & kor.
Musiker, komponist, tekstforfatter og musikvideomager.
Birgitte Bjørn har et utal af jobs med forskellige danske bands i ryggen.
Hun er sangskriver og guitarist i bandet : “Nettie has a boyfriend” der i marts 2016 udkom med bandets 2 CD.
Hun er også Guitarist i Bolværket der b.la har Wili Jønsson med på Bas. Birgitte Bjørn underviser dagligt både børn og voksne i guitar.
Ud over at spille producerer hun musik-videoer til forskellige bands.

Annette Bork, bas & kor.
Annette har mange års erfaring på den danske musikscene og mange livejobs i ryggen. Annette har bl.a spillet med Singing Zoo (tilbage i 80érne), Gangway, Walkers 2001-04, Hjernesange med Peter Lund Madsen og Henrik Balling. Annette spiller også i the Beat Birds (kvindeligt 50ér/60ér band) .

Ditte Brodde, trommeslager.
Ditte har spillet i mange forskellige bands inde for rock/pop og country genren. Udover en masse jobs i Danmark har hun også spillet i udlandet, Portugal, Sverige, Holland, Frankrig og Færøerne Ditte har blandt andre spillet med Sanne Bruel, Helle Henning, Thomas Negrain, Søren Volff, Channe Nusbaum og Lars Hybel.