Det kræver hår mellem brysterne at fortolke Gasolin

For ti år siden fandt de fem erfarne kvindelige musikere sammen omkring en enkel idé: At sætte kvindekraft til Danmarks største drengerøvsorkester, Gasolin’. Et orkester, hvis sange havde fulgt dem gennem barndom og ungdom. Alle fem delte de en kærlighed til Gasolin’ og den livskraft, der strømmer ud af sangene. Et brændstof, de kunne kende hos sig selv. Alligevel har de aldrig set sig som et kopi-band, de har ingen intentioner om at imitere. Gasoline gør numrene til deres egne med respekt for de originale versioner.

‘Gasoline er et band med usædvanlig høj energi og enorm spilleglæde
som smitter af helt ned på bagerste række…. De skaber en kæmpe fest
hver gang.’
– Morten Mathiesen, kulturhus leder, Kulturhuset Galaksen

Den 12. juni 2015 udgav Gasoline en EP med bl.a. ’Se Venedig og dø’, ’Smukke Linda’, den legendariske ’Sirenesang’ og Kim Larsens solonummer ’Hvis din far giver dig lov’. Suppleret af to helt nye numre, skabt i naturlig forlængelse af Gasolin’s livsværk.

Gasolines egne sange som findes på EPén bærer titler, der kunne have stået bag på en Gasolin’-lp: ’Hvis du ku’ nå mig’ og ’Fra Hovedbanegården til Enghave Plads’. Sangene er blevet til i øvelokalet, men ideerne er født i fælleskab på de lange ture i bandbussen. For selvom alle fem har familie og arbejde ved siden af jobbet som musikere, er lidenskaben til musikken som en elastik, der hiver dem tilbage på scenen.

Fotos: Tony Engelund

”Det kan være møghamrende besværligt at have en passion, der fylder så meget i ens liv. Men musikken er en nødvendighed. Det tilfredsstiller et dybt behov hos os. Som vi plejer at joke med, når vi sidder helt smadrede i band-bussen; nogle gange er rock sgu bedre end sex”.

”Det er helt bevidst, at vi kun er kvinder i bandet. Det sætter os fri til at være dem, vi er. Jeg kan ikke være Kim Larsen, og Birgitte Bjørn kan ikke være Franz Beckerlee,” siger Line Münster-Swendsen, der optræder i både balkjole, strutskørt og kedeldragt, når bandet drager rundt
på landevejene.

“Hvis Gasolin’ havde været et kvindeband, så ville jeg ha´været groupie
som teenager…nu har jeg måttet vente til jeg er blevet 50..”-
– Kurt Baagø, Musik journalist DR-P4

“Det eneste negative jeg kan nævne omkring jer 5,
er min evindelige indre kamp om hvem af jer jeg skal forsøge score.

–Frank Megabody