Det kræver hår mellem brysterne at fortolke Gasolin

For 17 år siden fandt de fem kvindelige musikere sammen omkring en enkel idé: At sætte kvindekraft til Danmarks største drengerøvsorkester, Gasolin’. Et orkester, hvis sange havde fulgt dem gennem barndom og ungdom. Alle fem delte de en kærlighed til Gasolin’ og den livskraft, der strømmer ud af sangene. Et brændstof, de kunne kende hos sig selv. Alligevel har de aldrig set sig som et kopi-band, de har ingen intentioner om at imitere. Gasoline gør numrene til deres egne med respekt for de originale versioner.

‘Gasoline er et band med usædvanlig høj energi og enorm spilleglæde
som smitter af helt ned på bagerste række…. De skaber en kæmpe fest
hver gang.’
– Morten Mathiesen, kulturhus leder, Kulturhuset Galaksen

”Det kan være møghamrende besværligt at have en passion, der fylder så meget i ens liv. Men musikken er en nødvendighed. Det tilfredsstiller et dybt behov hos os. Som vi plejer at joke med, når vi sidder helt smadrede i band-bussen; nogle gange er rock sgu bedre end sex”.

“Det eneste negative jeg kan nævne omkring jer 5,
er min evindelige indre kamp om hvem af jer jeg skal forsøge score.

–Frank Megabody

”Det er helt bevidst, at vi kun er kvinder i bandet. Det sætter os fri til at være dem, vi er. Jeg kan ikke være Kim Larsen, og Birgitte Bjørn kan ikke være Franz Beckerlee,” siger Line Münster-Swendsen, der optræder i både balkjole, strutskørt og kedeldragt, når bandet drager rundt
på landevejene.

‘Det er som om de poetiske sange nærmest bliver mere poetiske og de rockede faktisk mere rockede i Gasoline´s fortolkninger. Willy Jønsson og hr. Larsen smilede fra øre til øre, første gang, de hørte bandet, forlyder det, og det er til at forstå. I hænderne på disse rutinerede damer får de dengang voldspillede sange helt nyt liv og relevans

-Ivan Pedersen, Sanger og Sangskriver

Gasoline har udgivet en EP med bl.a. ’Se Venedig og dø’, ’Smukke Linda’, den legendariske ’Sirenesang’ og Kim Larsens solonummer ’Hvis din far giver dig lov’. Suppleret af to helt nye numre, skabt i naturlig forlængelse af Gasolin’s livsværk.
Gasolines egne sange som findes på EPén bærer titler, der kunne have stået bag på en Gasolin’-lp: ’Hvis du ku’ nå mig’ og ’Fra Hovedbanegården til Enghave Plads’.
Sangene er blevet til i øvelokalet, men ideerne er født i fælleskab på de lange ture i bandbussen. Fotos: Tony Engelund

“Hvis Gasolin’ havde været et kvindeband, så ville jeg ha´været groupie
som teenager…nu har jeg måttet vente til jeg er blevet 50..”-
– Kurt Baagø, Musik journalist DR-P4